Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MVU-Inst-Szn

MVU-Instellingen-Seizoenen

MVU-Instellingen-Seizoenen
Cursuscode: MVU-Inst-Szn

Hier kan een seizoen worden toegevoegd door op de groene + te klikken voor “seizoen toevoegen”. Dat opent een klein schermpje waarin een seizoen kan worden aangegeven. Een voorbeeld hiervan is 2011-2012 of welke aanduiding u hieraan wilt geven. Ook kan een datum worden opgegeven, meestal de datum van het begin van het “lesjaar” wat vaak gelijk loopt met het boekjaar. Vul bijvoorbeeld 01-09-2011 in. Druk op “opslaan” en het seizoen wordt toegevoegd. Het schermpje blijft zichtbaar voor het geval nog een tweede seizoen toegevoegd zou moeten worden. Als dat niet zo is, sluit het schermpje dan met “afbreken”. 

Het resultaat is het volgende:

Seizoen resultaat.jpg

Er kan maar 1 seizoen tegelijk het “huidig seizoen” zijn. Dat seizoen wordt bepaald door op het rode bolletje te klikken. Daarmee komt bij het geselecteerde seizoen een groen bolletje te staan en onder “huidig seizoen” komt “Aan” te staan. Zijn er twee of meer seizoen ingevoerd, dan kan het er zo uit zien:

Seizoen resultaat2.jpg

Hier is het seizoen 2010-2011 het huidige, nu lopende seizoen terwijl de gebruiker er voor heeft gekozen om met het seizoen 2011-2012 aan de slag te gaan, bijvoorbeeld om nieuwe cursussen in te plannen. De functie “Kopieer seizoen” wordt gebruikt indien bijvoorbeeld het seizoen 2010-2011 ten einde loopt en het nieuwe seizoen aangemaakt gaat worden. Maak eerst het nieuwe seizoen aan zoals hier omschreven. Door gebruik te maken van de kopieer functie worden vervolgens de binnen 2010-2011 bepaalde categorieën en subcategorieën meegenomen naar het nieuwe seizoen hetgeen weer het nodige werk scheelt. In het nieuwe seizoen zijn deze uiteraard nog aan te passen indien gewenst.

Vrijdag 1 juni 2018
1 les van 1 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 0,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
20:00 - 21:00

HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3