Content toevoegen

Als je nieuwe, statische content wilt toevoegen, dan ga je in principe naar het menu Inhoud->Inhoud toevoegen. Deze menu optie heeft de onderstaande submenu opties:

Elk van deze opties initieert het aanmaken van een nieuw stukje content van het gekozen type. De opties Artikel en Blog zijn bruikbaar, maar neem even contact met ons op als je die wilt gaan gebruiken. 

Info tile zijn de blokken op de homepage waarmee je de verwijzing naar een categorie aanmaakt. Hier maak je de blokken aan. Als ze er eenmaal zijn ga je naar Inhoud vanuit het menu en filter je op Info tiles. Dan zie je het onderstaande:

Bij het aanmaken van een Info tile kies je type Category reference als je een categorie verwijzing wilt toevoegen op de homepage (het plaatje komt mee uit de administratie!) en als je een algemene Info tile wilt neerzetten, dan kies je Custom data en voeg je zelf de tekst en een plaatje toe. Met het gewicht bepaal je de volgorde van de tegels op de homepage.

Het type Landing page wordt niet gebruikt in de MijnVU sites.

News is om nieuws items toe te voegen die dan ook worden getoond in het desbetreffende gebied op de homepage.

Eenvoudige pagina is om pagina's zoals de openingstijden, het privacy reglement e.d. toe te voegen. Op de pagina kan je gelijk aangeven waar je de pagina in het hoofdmenu wilt koppelen.

Reference wordt gebruikt om referenties toe te voegen die dan worden getoond in het homepage gebied. Zodra VU's met referentie providers gaan werken gaan we die in het betreffende gebied automatisch tonen.

Newsletter issues wordt momenteel niet gebruikt voor de VU's. Als er belangstelling voor is kunnen we er een project(je) van maken. Feitelijk is het de nieuwsbrief functionaliteit van Drupal 9, maar de meeste VU's gebruiken een externe provider zoals MailChimp.

Site footer maken

Als je een footer wilt maken die je op alle pagina's wilt tonen, dan ga je als volgt te werk:

  • Via Inhoud->Inhoud toevoegen->Uitgebreide pagina (advanced page) maak je een nieuwe pagina aan en noem die bijvoorbeeld 'Footer' 
  • Voeg als eerste een widget toe van het type Landginspagina sectie. Dan zie je dit:
  • Nu voeg je een widget toe bij 'Sectie inhoud'. Als je een footer wilt met bijvoorbeeld drie kolommen, dan kies je een widget van het type Three column wrapper. Daarbinnen kan je de verhouding tussen de drie kolommen nog instellen. Maar in elke kolom kan je ook weer een widget instellen.
  • Kies voor elke kolom bijvoorbeeld de widget Simple text. En voer wat test tekst in, eerst eens om te zien waar het heen gaat. Vul ook een (niet verplichte ) titel in om te zien wat dat wordt. 
  • Ga dan op de pagina nog even naar beneden en klik op Achtergrond. Kies nu bij Ondoorzichtigheid bijvoorbeeld 0,1 (de waarde moet tussen 0 en 1 liggen conform de CSS instellingen). Voeg eventueel de CSS class naam toe als je eigen CSS had toegevoegd aan de site. Als je dit opslaat krijg je een pagina zoals dit:
  • Dit is echter nog een losse pagina... die moet nog een footer worden. Ga naar het Dashboard en kies Basis site instellingen. Ga naar beneden op het scherm naar de sectie Footer page. Begin hier de naam in te tikken van je Footer pagina tot je hem kan kiezen. Als die is gekozen kan je de instellingen opslaan en dan staat de footer onderaan je site:
  • Als je dan terug gaat naar de Pagina die de footer is, dan kan je daar bijvoorbeeld de middelste Simple text widget vervangen door een widget van het type block. Kies dan het blok Social media block, voeg een eigen titel toe bijvoorbeeld Vind ons op: en zet het vinkje bij Titel weergeven uit zodat de standaard titel niet wordt getoond. Als je dit opslaat ziet je footer er zo uit:

Op deze manier kan je met de footer 'spelen' om er in te krijgen wat je wilt terwijl het geheel toch elk device aankan (responsive).