Bestellijst

Geen bestellingen

Blokken

Het ontwerp van de websites is opgebouwd in functionele blokken. Deze blokken zijn meestal ontworpen voor een bepaalde plek op de website. Hieronder staat een schermafdruk van een website. Het gebied 1 is de header met daarin weer verschillende onderdelen. Gebied 2 bevat de bij 'Courses block' opgegeven content. Gebied 3 is het nieuws, 4 de agenda, 5 de referenties, 6 is de 'Inhoud voet' en 7 is de 'Voet' met daar nog onder de 'Onderkant pagina'. In elk gebied zijn onderdeel te plaatsen MITS het ontwerp daar rekening mee houdt. Niet alles is mogelijk! Lees verder onder het plaatje...

Stel dat u het gebied met 'Agenda' boven het gebied met 'Nieuws wilt plaatsen. Dat kan. Ga naar Structuur->Blokken. Dan ziet u een scherm wat lijkt op het onderstaande:

De cijfers 2 t/m 5 corresponderen met de vlakken op de afdruk van de homepage. Als we nu Agenda boven Nieuws willen zetten, dan is het enige dat u het versleep icoon (voor Voorpagina Agendablok) aanklikt en vasthoudt en dan omhoog sleept boven Voorpagina Nieuwsblok en dan loslaat. Als het op de juiste plek staat, dan klikt u onderaan op opslaan. Ververs nu de homepage in de andere browser en u ziet dat de blokken van plek zijn verwisselt. Stel dat u het blok 'Referenties' niet meer wilt tonen, kies op die regel dan de keuzebalk waar nu 'Inhoud' staat en maar daar '- Geen -' van. Sla dit op en dit gebied is niet meer zichtbaar op de site. 
Belangrijk: Noteer dat dit blok in 'Inhoud' stond. Indien u het terug wilt plaatsen gaat u namelijk helemaal naar beneden in de sectie 'Uitgeschakeld' en daar zoekt u de 'Referenties' weer op. Maak van '- Geen -' weer 'Inhoud', sla dat op en het blok is weer terug. 
Let op: Dit kan niet met alle blokken die in 'Uitgeschakeld' staan. Veel blokken horen standaard bij de installatie, maar niet in het ontwerp. Ze kunnen de site behoorlijk ontregelen indien buiten de juiste context geplaatst. Probeer dit soort dingen dus altijd eerst op de test site en plaats geen blokken die u initieel niet opgeleverd hebt gekregen (wat toen op '- Geen -' stond mag niet worden gebruikt).