Geen bestellingen

Nieuwsbrief december 2017

Woerden, 13 november 2019

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaarVoordat wij u overspoelen met informatie en we het zouden vergeten: het team van MijnVolksuniversiteit.nl wenst u alvast heel fijne feestdagen en een bijzonder voorspoedig 2018!

In deze nieuwsbrief:

• Informatie over de AVG
  • Forum gebruik
  • EDP-Audit behoefte
  • Whitepaper fusie traject
  • Marketing op de websites
  • Digitaal Leerplatform komt op gang
  • Aanpassingen MijnVU
  • MijnVU website

AVG

PrivacyEr wordt veel gezegd en geschreven over de aanstaande harmonisering van de privacywetgeving in Europa. Vanaf 25 mei 2018 wordt in alle lidstaten gehandhaafd op dezelfde privacyregels onder de naam GDPR, in het Nederlands: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat dit voor u en voor MijnVU betekent en hoe wij u hierbij helpen staat uitgewerkt op het forum.

Forum gebruik

Na de eerste bijeenkomst van de gebruikersgroep is een forum in het leven geroepen met als doel om ervaringen te delen tussen de gebruikers van de MijnVolksuniversiteit modules. Op die manier kunnen gebruikers elkaar helpen. De een is wellicht handig in individuele aanpassingen aan de website, een ander is bedreven in Internet Marketing. Door de kennis te delen en verzoeken aan MijnVolksuniversiteit te verzamelen en te structureren komen de gebruikers van MijnVolksuniversiteit.nl veel verder en gaat het sneller. Wij zouden het op prijs stellen indien vrijwilligers zich melden als 'moderator' voor een bepaald onderwerp om zo van het forum een echte, actieve gebruikerscommunity te maken.

EDP-Audit

EDP-AuditTwee VU's (Amsterdam en Utrecht) hebben aangegeven dat hun accountants een EDP-Audit zou willen laten uitvoeren op MijnVolksuniversiteit.nl. Wij hebben aangegeven daar geen probleem mee te hebben en daaraan te willen meewerken, alleen zitten de kosten voor een dergelijk onderzoek niet in het abonnementstarief. Op het forum is een board geopend waar belangstellenden zich kunnen melden en waar we dit kunnen organiseren.

Whitepaper fusietraject

BibliotheekEen aantal Volksuniversiteiten onderzoekt de mogelijkheden van samenwerking of zelfs fusie met een bibliotheek of kunstencentrum. Dat kan organisatorische en facilitaire voordelen opleveren. In dat traject komt ongetwijfeld ook het administratieve proces aan de orde: is één inschrijfprocedure, één website dan niet efficiënter en goedkoper? Op enkele plekken is daar ervaring mee opgedaan. Daarin is duidelijk geworden dat het administratief proces van een Volksuniversiteit niet te vergelijken is met dat van een bibliotheek. Hoe ga je als  Volksuniversiteit het gesprek daarover aan? MijnVolksuniverisiteit.nl helpt u hierbij. Wij hebben een 'whitepaper' geschreven over de mogelijkheden rond de websites en de administratie. Daarnaast zijn wij al actief bezig om met bijvoorbeeld ProBiblio (een serviceorganisatie voor bibliotheken) te werken aan een koppeling tussen MijnVU en de financiële administratie van een bibliotheek zodat u MijnVU kunt blijven gebruiken in combinatie met de systemen van een bibliotheek. Klik hier om de whitepaper te downloaden.

Marketing op de websites

Het Digitaal Leerplatform

Na een succesvol eerste seizoen waarbij het DLP is toegepast bij de VU's in Utrecht, Rotterdam en Den Haag, is nu ook de VU Amstelland het DLP aan het inrichten voor een lancering in januari. Een aantal andere VU's hebben hun belangstelling al getoond. Mocht u ook belangstelling hebben dan horen wij het graag.

Aanpassingen MijnVU administratie

Tijdens het LDOV/COV overleg van 16 november j.l. hebben enkele aanwezigen aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkelingen in de administratie. De aanpassingen worden al vanaf het begin op het dashboard van de administratie weergegeven, maar niet ieder bestuurslid zal daar regelmatig op aansluiten. De aanpassingen worden echter ook bijgehouden in de kennisbank waar alle betrokkenen bij de volksuniversiteit zich kunnen registreren en daar vervolgens het laatste nieuws kunnen volgen. Klik op deze links voor de aanpassingen in de administratie, de website en het DLP  (toegankelijk na het registreren).

Onze eigen website

Sinds enkele weken is www.mijnvolksuniversiteit.nl ook gebaseerd op de structuur van de nieuwe websites. Niet bedoeld om cursussen aan te bieden, maar wel prima geschikt om u van informatie te voorzien. Nieuwsgierig? Klik op deze link en neem een kijkje. We horen graag wat u er van vindt.