De voordelen op een rij

Informatie = inzicht

Bij veel Volksuniversiteiten is het bestuur afhankelijk van de administratie voor het verkrijgen van de gewenste informatie. Tegen de tijd dat lijsten zijn gemaakt, verzonden en zijn aangekomen zijn de gegevens al weer verouderd. Bestuursleden of directies kunnen rechtstreeks aansluiten op MijnVolksuniversiteit en 'realtime' de actuele gegevens in het systeem opvragen.

Op de homepage van de administratie staan de belangrijkste stuurgegevens al direct weergegeven en vele specifieke overzichten geven een gedetailleerd inzicht in het functioneren van de Volksuniversiteit. Voor marketing doeleinden wordt per cursist de belangstelling bijgehouden om nauwkeurige direct mailing acties te kunnen plegen.

Gemak dient de mens en aangezien het al moeilijk genoeg is om bestuursleden te vinden, maak het dan in ieder geval leuk om er bij te horen.

Financieel voordeel voor uw organisatie

Een niet onbelangrijk voordeel ligt op het financieel terrein. MijnVolksuniversiteit.nl is een 100% "SaaS" oplossing. SaaS staat voor "Software as a Service". Dit houdt in dat de aanbieder de software ter beschikking stelt via het Internet en de gebruiker alleen het feitelijk gebruik betaalt zonder initiele investering. Enkele voordelen daarvan:

  • Geen aanschaf van dure software waar u aan vast zit mocht het niet bevallen; 
  • Geen aanschaf van een server om uw software zelf te laten draaien; 
  • Geen aanschaf van kostbare operating system software op de server; 
  • Geen jaarlijkse onderhoudskosten voor de software en de hardware; 

MijnVolksuniversiteit.nl berekent alleen een abonnementtarief voor echte deelnemers. Inschrijvingen die niet geplaatst kunnen worden, worden niet doorbelast; 

Het tarief is gekoppeld aan het aantal DeelnemersContactUren (DCU's) waardoor u de kosten voor de back-office automatisering eenvoudig in uw prijs kunt verwerken zonder de cursusprijs uit evenwicht te trekken. Per DCU betaalt u enkele centen per jaar met een toeslag voor de zelf gekozen opties of uitbreidingen. Wilt u weten hoe dat voor u uitpakt, vul dan het formulier in en u krijgt per omgaande geheel vrijblijvend antwoord op die vraag. 

Omdat de software via het Internet wordt aangeboden heeft u ook een aantal operationele voordelen die zich laten vertalen in een financieel voordeel:

  • Het maken van een back-up is de verantwoording van MijnVolksuniversiteit.nl, geen tijdverlies of vergeten handelingen; 
  • Omdat u geen interne server meer nodig heeft met aansluitmogelijkheden van buitenaf komen de ICT beheerskosten veel lager uit; 
  • Voor het werken met de administratie is slechts een "lichte" PC nodig met Internet aansluiting hetgeen bij vervanging een lagere investering inhoudt; 
  • De administratie is volledig gericht op digitale communicatie *) waarmee de portikosten tot een minimum worden gereduceerd. 
  • MijnVolksuniversiteit.nl biedt een ge├»ntegreerde website en Digitaal Leerplatform (optioneel) waardoor website inschrijven rechstreeks in de administratie komen en cursisten en docenten automatisch op de het leerplatform worden geactiveerd. Geen overbodige handelingen meer en dus aanzienlijke tijdwinst. 

*) het printen van lijsten en brieven is overigens wel gewoon mogelijk