Stijlaanpassingen en pagina-indeling

Basisopmaak

Met stijlaanpassingen bedoelen wij de keuze van het gebruik van kleuren, fonts en de weergave van cursusgegevens op bepaalde pagina's. Als je de indeling van pagina's op de site anders wilt, moet je eerst naar de layout kijken. Ga naar het Dashboard:

en kies de optie Basisopmaak:

Je kan hier de kleuren van het kleurenpallet aanpassen, maar ook de tekstopmaak en de opmaak van de kopteksten inclusief de fonts. Zelf de kleur en de vorm van de diverse knoppen zijn hier aan te passen. Met het aanpassen dit soort instellingen wordt het snel van belang om een professioneel ontwerper in de arm te nemen. Denk bij het gebruik van kleur namelijk ook aan mensenn met een visuele beperking en ga niet alleen af op eigen smaak. Over smaak valt niet te twisten, maar de beleving van smaakvol is voor ieder anders. Als je de bovenstaande opties openklapt, dan zie je de volgende mogelijkheden:

De optie Opmaak-instellingen wordt nader toegelicht op de pagina layout omdat hiermee de wijze waarop de pagina's worden opgebouwd kan worden aangepast. 

Pagina-indeling

Op het Dashboard staat ook de optie Cursussen. Als je deze opent zie je het volgende:

Hier kan je bij de standaard weergave modus instellen of je voor cursusweergave pagina's kiest voor Details, Lijst of Raster.  Per pagina kan je de keuze trouwens nog individueel aanpassen indien gewenst. Om het verschil te laten zien de onderstaande voorbeelden. Hieronder staat steeds dezelfde pagina, maar dan weergeven met eenn van de drie mogelijke opties.

LET OP: Bij de weergave Raster zie je al direct dat de plaatjes die in de weergave Details nog netjes zijn, gelijk niet meer passen. Ze zijn te klein voor de rasterweergave. Als je de rasterweergave wilt gaan gebruiken, zorg dan voor nieuwe, aan de cursussen gekoppelde plaatjes!

LET OOK OP: De gekozen weergave werkt standaard op alle categorie landingspagina's. Afhankelijk van het aantal niveaus wat jullie hebben ingesteld in de administratie, kan de weergave er bij de gekozen instelling anders uit zien. Als je dus een bepaalde weergave kiest, controleer dan wel meerdere pagina's. Dus niet alleen /talen, maar ook /talen/engels en eventueel /talen/engels/engels-voor-beginners enzovoort!

Details

Lijst

Raster

Geen startdatum

Een enkele VU geeft ook cursussen zonder vaste startdatum (voornamelijk muziek). Als dat voorkomt, dan kan je hier opgeven wat de vermelding moet zijn op de site.